Mijn DSI

DSI Informeren Beleggen Institutioneel

Deel deze pagina

De Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel geeft professionele beleggers informatie over beleggingsoplossingen.

Registratievereisten Certificering:

De Infomatieverstrekker Beleggen Institutioneel die voldoet aan alle onderstaande eisen mag zich Gecertificeerde noemen. Deze certificering is zichtbaar in het openbaar register.

Kandidaat-Certificering:

De Infomatieverstrekker Beleggen Institutioneel die nog niet aan alle eisen voor certificering voldoet maar wel werkzaam is voor een deelnemer, kwalificeert als Kandidaat-Gecertificeerde.  Een Kandidaat-Gecertificeerde is niet zichtbaar in het openbaar register.

Registratievereisten

 • Algemene toelatingseisen
  • Werkgever of opdrachtgever is deelnemer van DSI;
  • Doorlopen van registratiescreening, tenzij in huidige functie al gescreend door AFM/DNB;
  • Onderschrijven en naleven van DSI-gedragscode;
  • Kennis van wet- en regelgeving op peil houden;
  • Bij DSI gecertificeerde beleggingsprofessionals doorlopen vanaf 2020 jaarlijks een programma om hun vakbekwaamheid up-to-date te houden, namelijk het Permanent vakbekwaam programma. Voor meer informatie, klik hier.
 • Integriteit

  Het DSI-Integriteitsprogramma Informeren Institutioneel dient met goed gevolg te zijn afgelegd. Dit programma bestaat uit:

  • E-learning Institutioneel van het Nederlands Compliance Instituut (Integriteitsmodule).

  Voor meer informatie en inschrijving, klik hier.

 • Kennis & vaardigheden

  Voor het register Informeren Beleggen Institutioneel heeft de Accreditatiecommissie de examens van het opleidingsinstituut The Ministry of Compliance (TMoC) goedgekeurd. TMoC voldoet als opleider aan de eisen die DSI aan de opleidingsinstituten stelt. Geaccrediteerde opleiders worden aan dit overzicht op de website van DSI toegevoegd.

  Adviseurs kunnen ter voorbereiding op de examens desgewenst ook een opleiding volgen bij TMoC.

  Vorig jaar maakte DSI al bekend dat de Vrije Universiteit (VU) is gestopt met het aanbieden van MIFID-lesprogramma’s. Tot 1 februari 2021 was er de mogelijkheid om via de VU examen te doen. DSI is blij dat er voor informatieverstekkers aan professionele beleggers een gelijkwaardig hoogstaand programma beschikbaar is waarmee aan de vereiste examens kan worden voldaan.

  Nieuwe deficiëntie programma’s
  Heeft u Kennis al gedaan – omdat u bijvoorbeeld al gecertificeerd bent bij DSI – en hoeft u alleen nog Vaardigheden te doen? Hiervoor heeft TMoC de DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel Vaardigheden beschikbaar.

  Mocht u zich na certificering in het register DSI Informeren Beleggen Institutioneel willen certificeren als adviseur in het register Adviseren beleggen institutioneel, dan bestaat er de mogelijkheid om een examen af te nemen bij het TMoC met de naam DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel Informeren – Adviseren. Klik op de link voor meer informatie over dit examen.

 • Ervaringsvereisten
  • De gecertificeerde heeft in de afgelopen vijf jaren gedurende twaalf maanden fulltime basis) een substantieel deel van zijn/haar tijd besteed aan werkzaamheden gerelateerd aan het register, hetzij in de huidige functie, hetzij in voorgaande functies.