Mijn DSI

Permanent Vakbekwaam

Up-to-date over de laatste wet en regelgevingen

DSI-certificering staat voor vakbekwaam zijn en blijven. Dat betekent dat u als gecertificeerde professional jaarlijks up-to-date bent over de laatste wet en regelgevingen. Als u als gecertificeerde professional een door DSI geaccrediteerd Permanent Vakbekwaam-programma succesvol doorloopt, voldoet u aan alle eisen.

Permanent vakbekwaam (PV) is tot stand gekomen in nauw overleg met de sector en de toezichthouder. De vele nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en veranderingen in relevante wetgeving zijn belangrijk om bij te houden. Klanten verwachten dat gecertificeerden goed op de hoogte zijn van de actualiteit. De wetgever stelt eisen aan medewerkers met klantcontact. Naast dit alles mag van een gecertificeerde vakspecialist ook verwacht worden dat hij of zij, zijn of haar vak bijhoudt.

FAQ PV-programma

Direct naar de FAQ pagina

Opleiders PV-programma

Direct naar de opleiders

Ervaringen PV-programma

Direct naar ervaringen

Belangrijke data

Als gecertificeerde heeft u tot 1 januari van het volgende jaar de tijd om een PV-programma te doorlopen. Voor het programma PV 2021 heeft u dus tot 1 januari 2022 om dit programma succesvol af te ronden. Jaarlijks start op 1 januari de nieuwe PV-periode. DSI heeft met de opleiders afgesproken dat zij in januari van hen overzichten ontvangt van alle personen die het programma van het afgelopen jaar succesvol hebben doorlopen. Deze informatie verwerken wij in onze administratie.

Voor (kandidaat-)gecertificeerden die zich na 1 januari bij DSI (kandidaat-)gecertificeerd hebben, geldt de verplichting om een PV-programma succesvol af te ronden in het jaar dat ze geregistreerd zijn nog niet. De verplichting geldt voor hen een jaar later.

Bij functiewijzigingen tot 1 juli geldt dat het programma behorende bij de nieuwe functie (en dus het bijbehorende DSI-register) moet worden afgerond. Bij functiewijzigingen na 1 juli kan het oorspronkelijke programma worden afgerond.

Bij functiewijzigingen van informeren naar adviseren, en omgekeerd, van hetzelfde register geldt ook dat het oorspronkelijke programma afgerond kan worden.

Opleiders

DSI accrediteert opleiders die hiervoor actuele en relevante programma’s aanbieden. DSI heeft de onderwerpen vastgesteld die onderdeel moeten zijn van de PV-programma’s. De voorgeschreven onderwerpen zijn opgenomen in de thema-overzichten en zijn samengesteld door de adviescommissies van DSI. De thema-overzichten (leerdoelen) zijn gepubliceerd op deze pagina. Door een programma te volgen van een geaccrediteerde opleider blijft u op eenvoudige wijze op de hoogte van de belangrijkste actuele ontwikkelingen binnen uw vakgebied.

Er zijn meerdere opleiders die geaccrediteerde PV-programma’s aanbieden. Het is verstandig om bij uw werkgever na te vragen of er een specifieke opleider is gekozen. Bij een groot aantal werkgevers is dat het geval. U hoeft dan niet zelf een opleider te kiezen. Een aantal werkgevers laat dit vrij en dan kunt u dus zelf een opleider kiezen en u aanmelden.

Kosten

De opleiders zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen. Die kunnen daarmee per aanbieder verschillen. Het is belangrijk dat u een PV-programma doorloopt dat aansluit bij het register waarvoor u gecertificeerd bent.

Ervaringen met het PV-programma

“Een integer advies is gebaseerd op zoveel mogelijk invalshoeken”                            

Lukas Daalder
Managing Director BlackRock

Lees meer
“Als je alleen maar technische kennis hebt, adviseer je niet in het belang van de klant”

Clemens Spoorenberg
Voorzitter DSI Accreditatiecommissie

Lees meer
“Je stapt ook niet in een auto zonder rijbewijs”                                                                  

Rob Wesselius
Business Manager Financial Market ING Wholesale Banking

Lees meer