Mijn DSI

Permanent Vakbekwaam 2024

Alle informatie over PV 2024 in één overzicht

Op deze pagina tref je alle informatie over het Permanent Vakbekwaam programma over 2024 (PV 2024). Alle opleiders, leerdoelen veel gestelde vragen staan in één overzicht. Zodra het PV 2024-programma beschikbaar is bij de opleidingsinstituten, kun je starten met PV 2024. Hiermee ben je direct op te hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom actualiteiten en wet- en regelgeving in jouw vakgebied. 

Voordat je start met PV 2024…

 • PV 2024 is verplicht: iedereen die in 2023 was geregistreerd als (kandidaat) gecertificeerd bij DSI is verplicht het PV 2024 succesvol te doorlopen.
 • Register Integriteit: PV 2024 geldt niet voor (kandidaat) geregistreerden die zijn vermeldt in het register Integriteit.
 • Einddatum afronding: wij verwachten dat je PV 2024 voor 1 januari 2025 succesvol hebt afgerond.
 • Gecertificeerd in 2024: (kandidaat) gecertificeerden die in 2024 zijn gecertificeerd bij DSI hoeven geen PV 2024 te volgen. Zij starten met PV 2025 op 1 januari 2025.
 • Behaalde certificaten PV: behaalde certificaten hoef je nooit naar DSI toe te sturen of in MijnDSI op te slaan.
 • Registratie PV resultaten: DSI wordt twee keer per jaar door de opleidingsinstituten geïnformeerd over de examenresultaten van het PV-programma. Voor PV 2024 is dat in januari 2025 en mei 2025. Dat zijn de momenten dat wij de statussen in het Openbaar Register bijwerken.
 • Functiewijziging: bij functiewijzigingen tot 1 juli 2024 geldt dat het programma behorende bij de nieuwe functie (en dus het bijbehorende DSI-register) moet worden afgerond. Bij functiewijzigingen na 1 juli 2024 kan het oorspronkelijke programma worden afgerond.

Opleiders PV 2024

Meer informatie

Leerdoelen PV 2024

Meer informatie

FAQ PV 2024

Meer informatie

Geaccrediteerde Opleidingsinstituten | Permanent Vakbekwaam

DSI accrediteert opleiders die hiervoor actuele en relevante programma’s aanbieden. Er zijn meerdere opleiders die geaccrediteerde PV-programma’s aanbieden. Zodra het PV 2024-programma beschikbaar is bij de opleidingsinstituten, kun je starten met PV 2024. Je kiest zelf een opleider passend bij je certificering. Kijk in het onderstaande overzicht of klik op deze link voor meer informatie.

Het is verstandig om bij je werkgever na te vragen of er een specifieke opleider is gekozen. Bij een groot aantal werkgevers is dat het geval. Je hoeft dan niet zelf een opleider te kiezen. Een aantal werkgevers laat dit vrij en dan kun je dus zelf een opleider kiezen en je aanmelden.

Overzicht opleiders PV-programma

Toelichting PV-programma per opleider

Voor een gedetailleerd overzicht van alle PV-programma’s die opleiders per certificering aanbieden, klik je op deze link. Kijk voor meer informatie over het programma en de voorwaarden altijd op de site van de opleider.

FAQ Permanent Vakbekwaam 2024

Permanent Vakbekwaam 2024

 • In welk jaar moet ik voor het eerst PV doen?

  Heb je je in 2024 voor de eerste keer bij DSI aangemeld voor een (kandidaat-) certificering, dan start je per 1 januari 2025 met PV 2025. Ben je voor 1 januari 2024 aangemeld, dan start je met PV 2024. Dit wordt ook bevestigd in de bevestiging van inschrijving wanneer je je inschrijft. Lees hier meer over PV 2024. 

 • Ik heb me in 2024 bij DSI geregistreerd, geldt de PV-verplichting ook voor mij?

  Nee, als je in 2024 bij DSI bent aangemeld dan begint de PV-verplichting pas in 2024.

  Let op! Als je in de afgelopen twee jaar al eerder bij DSI gecertificeerd bent geweest geldt de PV-verplichting wel omdat je met jouw deelname aan het programma de certificering bijhoudt/update.

 • Kan ik al starten met PV 2024, als ik PV 2023 nog niet succesvol heb afgerond?

  Zodra het PV 2024-programma beschikbaar is bij de opleidingsinstituten, kun je starten met PV 2024. We raden echter aan om eerst PV 2023 af te ronden. Kijk hier voor alle informatie over PV 2024

  Als je vóór 1 januari 2023 bent ingeschreven, ben je verplicht om PV 2023 succesvol af te ronden. Kandidaten die zich in 2023 hebben aangemeld voor een (kandidaat-) certificering starten met PV 2024 vanaf 1 januari 2024. Raadpleeg de informatie over PV 2023 voor meer details. Mocht je meerdere DSI-registraties hebben, dan dien je voor elke registratie het specifieke PV-programma te volgen. Let op: het PV-programma is niet verplicht voor gecertificeerden die alleen in het Register Integriteit staan ingeschreven.  De uiterlijke afrondingsdatum voor PV 2023 is 1 april 2024.

  Ben je na 1 januari 2023 geregistreerd bij DSI, dan was je niet PV-plichtig over 2023. Je kunt direct starten met PV 2024.

 • Ik ben ingeschreven in het register Integriteit, geldt PV ook voor mij?

  Op dit moment is er nog geen Permanent Vakbekwaam programma (PV) voor het Register Integriteit. De PV verplichting geldt nog niet voor jou.

 • Bij welk opleidingsinstituut kan ik terecht voor het behalen van mijn leerdoelen?

  Je kunt dit terugvinden in dit overzicht. Er zijn meerdere opleidingsinstituten die geaccrediteerde PV-programma’s aanbieden. Wij raden je aan om bij jouw werkgever na te vragen of er een specifiek opleidingsinstituut gekozen is. Bij een groot aantal werkgevers is dat namelijk het geval.

 • Ik ben nog kandidaat gecertificeerd omdat ik nog niet alle benodigde diploma’s heb behaald, moet ik dan wel het PV-programma afronden?

  Ja, als je vóór 1 januari 2024 bij DSI staat ingeschreven, dan geldt de PV-verplichting ook voor jou. Het is belangrijk dat je jouw kennis up-to-date houdt. Ook als je nog niet over alle diploma’s beschikt. Voor (kandidaat) gecertificeerden in het register Integriteit geldt de PV-verplichting in 2024 niet.

 • Wanneer moet ik de PV over 2024 uiterlijk afgerond hebben?

  Als voor 1 januari 2024 bent ingeschreven bij DSI, betekent dit dat je verplicht PV 2024 dient te volgen. Wij verwachten dat je PV 2024 voor 1 januari 2025 succesvol hebt afgerond, zodat je per 1 januari 2025 kunt starten met het PV 2025 programma. Lees hier meer over PV 2024 voor extra informatie. De uiterlijke deadline voor het afronden van PV 2024 is 1 april 2025.

  Bent je nog niet gestart met één van de PV opleidingen, neem dan contact op met één van de opleiders die het PV 2024 programma aanbiedt, om je aan te melden voor dit programma.

  Gevolgen van het niet op tijd afronden van PV 2024.

  Het jaarlijks voltooien van het Permanent Vakbekwaam programma is verplicht voor DSI-gecertificeerden, met uitzondering van de professionals geregistreerd in het DSI Register Integriteit. Niet tijdig afronden kan directe gevolgen hebben voor je mogelijkheid om zelfstandig te werken, aangezien je dan niet meer voldoet aan de wettelijke eisen van de ESMA-richtsnoeren. Zorg er daarom voor dat je altijd op tijd start met het volgen van het PV-programma dat aansluit bij jouw DSI-registratie.

 • Aan welke leerdoelen moet ik voldoen voor PV 2024

  De PV-leerdoelen verschillen per register. Je kunt hier de leerdoelen per register inzien.

Leerdoelen PV 2024

De inhoud van het Permanent Vakbekwaam programma wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.  Dit doen we om de diverse registers aan te laten sluiten op de actualiteit en gewijzigde wet- en regelgeving. DSI wil hiermee de kwaliteit en de inhoud van de Permanent Vakbekwaam programma’s bewaken.

De onderwerpen van de leerdoelen worden samengesteld door de diverse DSI-adviescommissies. De commissies bestaan uit vakspecialisten die in de sector werkzaam zijn. Onderstaand een overzicht van de leerdoelen per register voor het jaar 2024.

Vragen over jouw certificering of PV 2024?

Heb je nog vragen over het PV programma of jouw DSI Certificering? Wij hebben een FAQ pagina voor je beschikbaar met antwoorden op de meeste gestelde vragen. Met deze DSI Certificering FAQ pagina maken wij je als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in DSI Certificering. Daarnaast geven we uitleg over het gebruik van MijnDSI.

Staat jouw vraag niet op deze FAQ pagina? Of wil je persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze Customer Care Officers via onze contactpagina of bel met 020 – 620 12 74.