Mijn DSI

Permanent Vakbekwaam FAQ

Vragen en antwoorden

DSI-certificering staat voor vakbekwaam zijn en blijven. Hiervoor heeft DSI het Permanent Vakbekwaam (PV) programma ontwikkeld. Onderdeel van de certificering is het jaarlijks succesvol doorlopen van dit programma.

Deze FAQ pagina biedt antwoord op veel gestelde vragen over het Permanent Vakbekwaam programma en specifiek over PV 2023, PV 2022 en PV 2021. Bent u direct op zoek naar een van de opleiders voor het PV, klik dan hier. Voor overige vragen kijkt u in de lijst hieronder.

Permanent Vakbekwaam 2023

Permanent Vakbekwaam 2023

Permanent Vakbekwaam 2022

Permanent Vakbekwaam 2022

Permanent Vakbekwaam 2021

Permanent Vakbekwaam 2021

 • Ik heb mijn PV 2021 nog niet behaald, hoe kan ik mijn certificeringsstatus herstellen?

  De deadlines voor het behalen van PV 2021 en het behalen van het inhaalprogramma PV 2021 zijn verstreken. Er zijn geen inhaalmogelijkheden meer. In artikel 10 van het reglement Permanent Vakbekwaam staat beschreven hoe u zich weer kunt certificeren als u niet heeft voldaan aan PV 2021.

  Staat u als kandidaat gecertificeerde ingeschreven in één van de onderstaande registers, dan moet het toepasselijke kennisexamen voor het betreffende register worden behaald.

  • Informeren Beleggen Retail;
  • Adviseren Standaard Beleggen Retail;
  • Adviseren Maatwerk Beleggen Retail;
  • Informeren Beleggen Institutioneel;
  • Adviseren Beleggen Institutioneel;
  • Informeren Treasury;
  • Adviseren Treasury.

  Staat u als kandidaat gecertificeerde ingeschreven in het register Effectenhandelaar dan volstaat het kennisexamen DSI Effectenhandelaar van NIBE-SVV voor herstel van de certificering.

  Staat u als kandidaat gecertificeerde ingeschreven in het register Beleggingsanalist of Compliance Professional dan bieden wij u de mogelijkheid om het Permanent Vakbekwaam programma 2021 eenmalig te volgen. Een verzoek om hieraan deel te nemen kan via certificering@dsi.nl ovv uw registratienummer worden ingediend. Het Permanent Vakbekwaam programma 2021 dient dan voor 1 december 2022 te zijn afgerond.

 • Wat gebeurt er als ik niet geslaagd ben voor PV2021 voor 1 juli 2022?

  Is een gecertificeerde niet geslaagd op 1 juli 2022, dan wordt zijn of haar huidige status in het DSI register omgezet naar kandidaat gecertificeerd. U voldoet dan niet meer aan de wettelijke gestelde eisen van aantoonbaar vakbekwaam.

Staat uw vraag er niet tussen?

Staat het antwoord waar u naar op zoek bent niet tussen de bovenstaande FAQ’s? Onze Customer Care Officers staan u graag te woord. U kunt hen op werkdagen tussen 9 en 17 uur telefonisch bereiken op nummer: 020-620 12 74 . Natuurlijk zijn wij ook per e-mail te bereiken via certificering@dsi.nl.