Permanent Vakbekwaam

DSI-certificering staat voor vakbekwaam zijn én blijven. Dat betekent dat u als gecertificeerde beleggingsprofessional periodiek aantoont dat u up-to-date bent. Door de komst van nieuwe regelgeving worden er striktere eisen aan uw vakbekwaamheid gesteld. Dit is voor ons van DSI aanleiding om de Periodieke Toetsing te herzien die voorheen voor u als gecertificeerde gold.

Om aan te kunnen tonen dat beleggingsprofessionals vakbekwaam blijven, werkt DSI het komende jaar aan een opzet voor beleggingsprofessionals om permanent vakbekwaam te blijven. DSI betrekt de sector nadrukkelijk bij de totstandkoming van deze opzet. Veel beleggingsprofessionals hebben recent hun vakbekwaamheid geactualiseerd via opleidingen en zijn (mede) op basis daarvan opgenomen in de relevante DSI registers.

Daardoor ziet DSI in 2019 onvoldoende aanleiding voor verdere actualisatie. Wij streven ernaar om per 1 januari 2020 (geaccrediteerde) programma's beschikbaar te hebben waarmee beleggingsprofessionals doorlopend kunnen aantonen permanent vakbekwaam te zijn. Het doel hiervan is voor DSI dat beleggingsprofessionals op een laagdrempelige wijze aantoonbaar hun kennis actualiseren als onderdeel van de DSI-certificering. De opzet moet op draagvlak kunnen rekenen van de sector en de toezichthouder.

DSI. Voor een integere en deskundige financiële sector.