Mijn DSI

Beëindiging status passief gecertificeerd

04/07/2023
Deel deze pagina

Per 1 januari 2024 gaat DSI stoppen met het aanbieden van de status passief geregistreerd. DSI geeft passief geregistreerden de mogelijkheid om voor deze datum de registratie om te zetten naar een (kandidaat) certificering. Via een persoonlijk mail zijn alle passief geregistreerden inmiddels over deze optie geïnformeerd.

Waarom stopt DSI met het aanbieden van de status passieve registratie?

Met een DSI Certificering zijn professionals in de beleggingssector aantoonbaar vakbekwaam en zijn zij op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van integriteit, kennis en vaardigheden. De passieve registratie is in het verleden in het leven geroepen om gecertificeerden tijdelijk te ontzien van de verplichtingen die samenhangen met een certificering. Passief gecertificeerden voldoen dus niet aan de voorwaarden van een DSI Certificering. Aangezien dit niet meer past bij ons huidige beleid rondom de DSI registers, stoppen wij met het aanbieden van deze status en bieden wij een alternatief.

Hoe zet je een passieve registratie om?

Om gecertificeerd te zijn bij DSI, dien je werkzaam te zijn bij een deelnemer die verbonden is aan DSI. Werk je op dit moment voor een organisatie die geen deelnemer is van DSI en wil je jouw passieve registratie omzetten, dan adviseren wij om met je werkgever de optie te bespreken om deelnemer te worden van DSI. Na de acceptatie van jouw werkgever als deelnemer, doorloop je een traject om je passieve registratie om te zetten naar actieve registratie. Klik op deze link voor meer informatie voor het aanmelden van je werkgever als deelnemer.

Her-activeer je certificering

Werk je op dit moment wel bij een werkgever die verbonden is aan DSI, maar ben je passief gecertificeerd, dan kun je direct via jouw account in MijnDSI je certificering (her)activeren. In MijnDSI kun je hiervoor een wijziging van een passieve registratie aanvragen. Klik hiervoor in MijnDSI op de button Ik wil mijn passieve registratie wijzigen. Voor meer informatie, klik je op de onderstaande button.

Klik hier voor (her)activering van een passieve DSI registratie

 

Vakbekwaamheidseisen DSI registers

Bij het (her-)activeren van je certificering, dien je te voldoen aan alle vakbekwaamheidsonderdelen van het betreffende register. Klik hier om per register direct meer inzicht te krijgen in de bijbehorende vakbekwaamheidseisen. Voldoe je nog niet aan alle vakbekwaamheidseisen? Geen probleem, je wordt dan kandidaat-gecertificeerd totdat je aan alle onderdelen voldoet.

Reageer voor 1 januari 2024

Krijgen wij voor 1 januari 2024 geen reactie van passief gecertificeerden, dan wordt de registratie bij DSI automatisch beëindigd. Wij danken alle gecertificeerden in dat geval voor de betrokkenheid bij DSI en nodigen iedereen uit om je in te schrijven op de DSI nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen.

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen over je DSI registratie of ben je passief gecertificeerd en heb je geen brief van ons ontvangen. Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel met onze Customer Care Officers via 020-6201274. Zij helpen je graag verder.

Tags

#certificering
#DSI
#Openbaar Register
#passieve-registratie
passief gecertificeerd