Mijn DSI

Houd je kennis actueel: volg het DSI PV-programma 2023

03/10/2023
Deel deze pagina

Blijf altijd up-to-date met het DSI Permanent Vakbekwaam (PV) programma! Jaarlijks vernieuwen we dit programma om in te spelen op de laatste ontwikkelingen in de sector en veranderingen in wet- en regelgeving. Het succesvol afronden van het PV-programma is essentieel om je volledige DSI-certificering te behouden.

Met dit bericht willen we graag je aandacht vragen voor het op tijd volgen van het PV-programma dat past bij jouw DSI-registratie. Waarom? Omdat dit je kennis actueel houdt en je de opgedane inzichten meteen kunt toepassen in de praktijk.

Bovendien is het voltooien van het PV-programma een cruciaal onderdeel van de ESMA-verplichting. Het niet op tijd afronden van het PV-programma kan directe gevolgen hebben voor jouw dagelijkse werk als professional.

Heb je PV 2023 al succesvol afgerond?

Afhankelijk van je opleider, is het mogelijk dat je PV 2023 al succesvol hebt afgerond. Als dat het geval is, van harte gefeliciteerd! Je hoeft op dit moment geen verdere actie te ondernemen. In januari 2024 ontvangen we van alle opleiders een lijst met geslaagde kandidaten. Op dat moment zullen we jouw resultaat verwerken en opnemen in het Openbaar Register.

Mocht je meerdere DSI-registraties hebben, dan dien je voor elke registratie het specifieke PV-programma te volgen. Let op: het PV-programma is niet verplicht voor gecertificeerden die alleen in het Register Integriteit staan ingeschreven.

Controleer of jouw PV-programma overeenkomt met jouw registratie

Het is van groot belang om te verifiëren of jouw gekozen PV-programma in lijn is met jouw DSI-registratie. Twijfel je hierover? Neem dan gerust contact met ons op. Zo voorkom je onnodige verwarring. Onthoud dat wanneer je bijvoorbeeld geregistreerd bent in het register Adviseren Beleggen Standaard Retail, je het PV-programma Adviseren Beleggen Standaard Retail moet volgen en bijvoorbeeld niet het programma voor Informeren Beleggen Retail.

Voor 1 januari 2023 ingeschreven betekent verplicht PV 2023 volgen

Als je vóór 1 januari 2023 bent ingeschreven, ben je verplicht om PV 2023 succesvol af te ronden. Kandidaten die zich in 2023 hebben aangemeld voor een (kandidaat-) certificering starten met PV 2024 vanaf 1 januari 2024. Raadpleeg de informatie over PV 2023 voor meer details.

Zorg ervoor dat je PV 2023 afrondt vóór het einde van het jaar.

Hoewel je nog wat tijd hebt, raden we je ten zeerste aan om, als je nog niet met het programma bent begonnen, hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Op onze website vind je een overzicht van opleiders die het PV 2023 programma aanbieden. Vergeet niet om eerst met je werkgever te overleggen of er specifieke afspraken zijn gemaakt met een bepaalde opleider, aangezien dit invloed kan hebben op je keuze. De uiterlijke afrondingsdatum voor PV 2023 is 1 april 2024.

Gevolgen van het niet tijdig afronden van PV 2023

Jaarlijks moet je het Permanent Vakbekwaam programma succesvol afronden als je een DSI-certificering hebt. Als je dit niet op tijd doet, kan dit dit directe gevolgen hebben voor zowel je werk als je registratie in het DSI Openbaar Register. Als je het PV niet behaalt, wordt je registratie gewijzigd naar ‘Kandidaat Gecertificeerd’, waardoor je niet meer voldoet aan de ESMA-richtlijnen. Dit kan er ook toe leiden dat je niet meer zelfstandig je huidige werkzaamheden kunt uitvoeren en werkgever mogelijk toezicht moet houden op je werk als je het PV 2023 niet hebt voltooid.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en om contact met ons op te nemen over Permanent Vakbekwaam, bezoek je www.dsi.nl/pv2023 of stel je een vraag via onze contactpagina.

Tags

#certificering
#DSI
#PV2023
#vakbekwaamheid