Mijn DSI

DSI Adviseren Beleggen Institutioneel

Deel deze pagina

De Adviseur Beleggen Institutioneel adviseert professionele beleggers over voor de cliënt passende beleggingsoplossingen. Dit kunnen zowel maatwerkoplossingen als standaardoplossingen zijn.

Registratievereisten Certificering:

De Adviseur Beleggen Institutioneel die voldoet aan alle onderstaande eisen mag zich Gecertificeerde noemen. Deze certificering is zichtbaar in het openbaar register.

Kandidaat Certificering:

De Adviseur Beleggen Institutioneel die nog niet aan alle eisen voor certificering voldoet maar wel werkzaam is voor een deelnemer, kwalificeert als Kandidaat-Gecertificeerde. Een Kandidaat-Gecertificeerde is niet zichtbaar in het openbaar register.

Registratievereisten

 • Algemene toelatingseisen
  • Werkgever of opdrachtgever is deelnemer van DSI;
  • Doorlopen van registratiescreening, tenzij in huidige functie al gescreend door AFM/DNB;
  • Onderschrijven en naleven van DSI-gedragscode;
  • Kennis van wet- en regelgeving op peil houden;
  • Bij DSI gecertificeerde beleggingsprofessionals doorlopen vanaf 2020 jaarlijks een programma om hun vakbekwaamheid up-to-date te houden namelijk het Permanent vakbekwaam programma. Voor meer informatie, klik hier.
 • Integriteit

  Het DSI-Integriteitsprogramma Adviseren Institutioneel dient met goed gevolg te zijn afgelegd. Dit programma bestaat uit de onderstaande 2 elementen:

  • E-learning Institutioneel van het Nederlands Compliance Instituut (Integriteitsmodule);
  • Workshop Integriteit en kritische oordeelsvorming (variant institutioneel) van Nyenrode.

  Heeft u een CFA level 1- of VBA-diploma, dan geldt voor u een vrijstelling voor het element Workshop. U hoeft dan alleen de E-learning-module te doen.

  Voor meer informatie en inschrijving, klik hier.

 • Kennis & vaardigheden

  Voor het register Adviseren Beleggen Institutioneel heeft de Accreditatiecommissie de examens van het opleidingsinstituut The Ministry of Compliance (TMoC) goedgekeurd. TMoC voldoet als opleider aan de eisen die DSI aan de opleiders stelt. Geaccrediteerde opleiders worden aan dit overzicht op de website van DSI toegevoegd.

  Adviseurs kunnen ter voorbereiding op de examens desgewenst ook een opleiding volgen bij TMoC.

  Vorig jaar maakte DSI al bekend dat de Vrije Universiteit (VU) is gestopt met het aanbieden van MIFID-lesprogramma’s. Tot 1 februari 2021 was er de mogelijkheid om via de VU examen te doen. DSI is blij dat er voor informatieverstekkers aan professionele beleggers een gelijkwaardig hoogstaand programma beschikbaar is waarmee aan de vereiste examens kan worden voldaan.

  Nieuwe deficiëntie programma’s
  Heeft u Kennis al gedaan – omdat u bijvoorbeeld al gecertificeerd bent bij DSI – en hoeft u alleen nog Vaardigheden te doen? Hiervoor heeft TMoC de DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel Vaardigheden beschikbaar.

  Voor institutionele professionals die al gecertificeerd zijn in het register DSI Informeren Beleggen Institutioneel, heeft TMoC een verkort examen beschikbaar – DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel Informeren – Adviseren

 • Ervaringsvereisten
  • De gecertificeerde heeft in de afgelopen vijf jaren gedurende twaalf maanden (op fulltime basis) een substantieel deel van zijn/haar tijd besteed aan werkzaamheden gerelateerd aan het register, hetzij in de huidige functie, hetzij in voorgaande functies.