Mijn DSI

Wijzigen van register

Welke invloed heeft het veranderen van je functie op je DSI certificering?

Als je verandert van functie dan heeft dit effect op je DSI Certificering. Vanwege de verandering van de inhoud van je functie, moet je je zeer waarschijnlijk certificering voor een andere DSI register. Het is belangrijk dat je DSI certificering up-to-date is en dat je wijzigingen altijd op tijd aan DSI doorgeeft. Hierdoor hebben we gezamenlijk voldoende gelegenheid om de wijzigingen te controleren en de juistheid van je wijziging in het Openbaar Register te garanderen.

Voorbeeld | een nieuwe functie

Sebastiaan is werkzaam als junior klantadviseur beleggen en heeft promotie gemaakt naar senior adviseur beleggen. Hij is momenteel gecertificeerd in het register Informeren Beleggen Retail. Door de wijziging van zijn functie zal hij zich moeten gaan certificeren voor het register Adviseren Beleggen Standaard Retail. Welke stappen moet Sebastiaan ondernemen om zijn DSI register te wijzigen?

Aanvraagproces wijzigen register

 • Voorbereiding
  • Je onderzoekt welk register voor jouw nieuwe functie van toepassing is via de DSI Certificeringswijzer
  • Je controleert de toelatingseisen voor dit specifieke register bij de opleidingseisen van het register naar keuze.
 • Start aanvraag wijziging in MijnDSI
  • De aanvraag Wijzigen van register start je via je persoonlijke MijnDSI account.
  • Je ondertekent de akkoordverklaring tijdens de aanvraag.
  • Je selecteert jouw werkgever in het dropdown menu.
  • Je vult de algemene informatie in (email, telefoonnummer, toekomstige functie).
  • Je vult de contactgegevens van je werkgever in en verstuurt de digitale werkgeversverklaring.
  • Je geeft de reeds behaalde examens voor het nieuw register op in MijnDSI
  • Vervolgens dien je de aanvraag in bij DSI.
  • Bij het wijzigen van een register doorloop je een aantal stappen van een verkort screeningsproces bij Validata. Je krijgt automatisch een uitnodiging van Validata voor het uitvoeren van deze verkorte screening nadat je de aanvraag hebt ingediend.
 • Waarom doorloop je in een wijziging nogmaals een screening?

  Als sector hebben we er gezamenlijk voor gekozen dat een DSI registratie up-to-date moet zijn. Zo kan iedereen er op vertrouwen dat de informatie in het Openbaar Register correct is. Bij het wijzigingen of aanvullen van een certificering controleren wij enkele onderdelen via een screeningsprocedure bij Validata. Wij doen dit bij iedere wijziging en/of aanvulling om de juistheid van de gegevens in het Openbaar Register te waarborgen.

  We begrijpen dat het vervelend is dat je nogmaals een screening moet doorlopen. Je staat namelijk al in het Openbaar Register en hebt eerder al een uitgebreide toetsing doorlopen. Toch vraagt iedere wijziging weer een nieuwe controle omdat er veranderingen plaats kunnen hebben gevonden waarvan wij niet op de hoogte zijn. Wij vragen om je begrip voor deze aanvullende screening zodat we er met elkaar voor zorgen dat alle DSI registraties up-to-date zijn.

Processtappen wijzigen register

 

Meer informatie?

Wijzigingen geef je altijd door via je persoonlijke MijnDSI account. Heb je vragen over het wijzigen van werkgever en register? Onze Customer Care medewerkers helpen je graag in het traject van het wijzigen van je gegevens. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 –  620 12 74 of via mail op certificering@dsi.nl. Indien je een vraag per mail doorgeeft, vermeld hier dan altijd je naam, DSI registratienummer en certificering in het bericht.