Mijn DSI

DSI focust op kerntaak

Wat betekent dit voor u als u zich wilt certificeren?

Het Bestuur van stichting DSI heeft eind 2021 besloten om de screeningsactiviteiten in 2022 af te bouwen. Deze keuze is ingegeven door de wens van de stichting om zich weer te richten op haar kerntaak: het zorgdragen voor meer vertrouwen van de samenleving in de beleggingssector. 

Waarom is dit besloten?

Naast werkgevers uit de beleggingssector maakten ook andere werkgevers uit de financiële sector gebruik van DSI Screening, bijvoorbeeld accountantskantoren. De markt van personeelsscreening ontwikkelt zich snel. Om succesvol te blijven in personeelsscreening en te blijven voldoen aan de klantbehoefte had DSI veel aandacht nodig voor screening. Een dienst met klanten die veelal niet actief zijn in de beleggingssector. Het leidde af van haar kerntaak. DSI heeft daarom ervoor gekozen om te focussen op de dienstverlening die zich richt op het betrouwbaarder maken van de beleggingssector:

  • Het formuleren van normen voor kennis, vaardigheden en integriteit van professionals uit de beleggingssector;
  • Het accrediteren van examens en opleidingsprogramma’s;
  • Het certificeren van professionals uit de beleggingssector die voldoen aan de door DSI opgestelde normen en deze professionals te registeren in het DSI Openbaar Register;
  • Het aanspreken van DSI gecertificeerden die de DSI-gedragsregels overtreden middels het DSI Tuchtrecht.

Wat merkt u als professional uit de beleggingssector van de focus op de kerntaak?

Als professional uit de beleggingssector kunt u zich certificeren bij DSI. DSI heeft 11 registers waarvoor u zich kunt certificeren. Een standaard onderdeel van de registratieprocedure bij DSI certificering is een personeelsscreening. Tot 1 juli 2022 blijft DSI deze screenings als onderdeel van een registratieprocedure zelf uitvoeren. Per 1 juli 2022 worden deze screenings uitgevoerd door Validata Group. Heeft u zich nog niet eerder geregistreerd bij DSI en wilt u zich na 1 juli 2022 certificeren? Dan krijgt u als professional ook te maken met deze personeelsscreening.

Screening door Validata

Validata is een professionele screeningsorganisatie die veel waarde hecht aan kwaliteitskeurmerken (o.a. ISO), IT security en privacy. Het doorlopen van uw screeningsprocedure verloopt digitaal via MijnDSI. Dit is een online portal waar u als professional uw certificering kunt aanvragen, inzien en wijzigen. U hoeft dus als DSI (kandidaat) gecertifceerde niet buiten DSI om contact op te nemen met Validata voor het aanvragen van een screening. Wij regelen dit voor u. De komende periode informeren wij u uw werkgever over de exacte stappen in dit proces.

Door focus extra aandacht voor certificering

Doordat Stichting DSI haar screeningsactiviteiten stopt, ligt de focus van de organisatie op DSI certificering. Ons doel is om samen met onze klanten de klanttevredenheid te blijven verbeteren. De komende periode worden er veranderingen doorgevoerd op de volgende onderdelen:

  • MijnDSI.
  • Uitvoering van klanttevredenheidsonderzoeken.
  • Website www.dsi.nl.

Contact of vragen

Heeft u vragen over het aanvragen van een certificering bij DSI? Wij helpen u graag verder. Voor veel gestelde vragen over onze diensten en producten kunt u kijken op de DSI FAQ pagina. Heeft u een andere vraag of wilt u graag iemand persoonlijk spreken, neem dan contact op met één van onze medewerkers via 020 620 12 74 of certificering@dsi.nl.