Mijn DSI

Welkom bij DSI

Handelsbanken

Welkom bij Stichting DSI. Deze pagina is een startpunt voor jou als medewerker van Handelsbanken om stap-voor-stap uitleg te krijgen over onze organisatie en de toegevoegde waarde die een DSI certificering voor jou kan betekenen. 

Maak kennis met één van de 12 verschillende registers bij DSI of ontdek bij welk opleidingsinstituut jij een opleiding kunt volgen om je te certificeren. Leer over het Permanent Vakbekwaam programma en bekijk het DSI Openbaar Register om te zien wie er nog meer ingeschreven staan bij DSI. Zijn er vragen? Onze Customer Care Officers zijn graag beschikbaar om deze te beantwoorden.

DSI Certificering

Hoe vraagt een belegginsprofessionals een certificering aan?

Met een DSI Certificering zijn professionals in de beleggingssector aantoonbaar vakbekwaam en zijn zij op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van integriteit, kennis en vaardigheden. Inmiddels zijn ruim 5.000 professionals gecertificeerd en geregistreerd in het DSI Openbaar Register.

Het aanvragen of wijzigen van een certificering verloopt in verschillende stappen. In het onderstaande overzicht hebben wij het proces voor het aanvragen van een DSI certificering voor je uiteengezet. Wil je je certificering wijzigen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie over het wijzigen van een certificering.

DSI Certificeringswijzer

Om te bepalen welke DSI-certificering het beste aansluit bij jouw functie en/of werkzaamheden, heeft DSI een Certificeringswijzer ontwikkeld. Start hier de tool om meer te ontdekken over de verschillende certificeringen.

Meer informatie

Volg je opleiding bij Lindenhaeghe

Als medewerker bij Handelsbanken moet je examens afleggen en het verplichte PV-programma volgen bij Lindenhaeghe, een opleider die door DSI is geaccrediteerd. Je kunt een opleidingsverzoek indienen via de Topdesk-link hieronder.

Start een opleidingsverzoek - via het selfserviceportaal (Topdesk)

Aanmelden bij MijnDSI

Een certificering start in MijnDSI. MijnDSI is een persoonlijke, beveiligde online omgeving waar professionals en werkgevers alle informatie en opties over een DSI-certificering kunnen vinden.

Meer informatie

De DSI certificeringen

DSI telt 12 registers waarvoor je je kunt certificeren. Kijk op het DSI Certificeringen overzicht voor een overzicht van alle registers waarvoor een professional zich kan certificeren. Hier vind je per register informatie over de inhoud, voor wie het van toepassing is en aan welke vereiste je moet voldoen om volledige gecertificeerd te zijn.

Verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd.

Tijdens het traject waarin je als professional werkt naar DSI-gecertificeerd zijn, ben je eerst kandidaat-gecertificeerd. Je voldoet dan aan de DSI gedragscode maar (nog) niet aan alle opleidingseisen en/of werkervaring die vereist zijn. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier verder toegelicht.

Permanent Vakbekwaam

Up-to-date over de laatste wet en regelgevingen

DSI (kandidaat) gecertificeerden wordt jaarlijks getoetst op integriteit, kennis en vakbekwaamheid via het volgen van het Permanent Vakbekwaam programma. Het volgen van dit programma is verplicht voor DSI gecertificeerden en kandidaat-gecertificeerden.

Dankzij dit programma is een DSI-gecertificeerde professional altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, weet om te gaan met integriteit dilemma’s, heeft de juiste opleiding en werkervaring en houdt zich aan de DSI Gedragscode. Medewerkers van Handelsbanken dienen het Permanent Vakbekwaam programma te volgen via een voor DSI geaccrediteerde opleider.

Ontdek meer over het Permanent Vakbekwaam programma

Meer informatie

Geef je hier op bij Lindenhaeghe voor het PV-programma

Klik hier

Maak optimaal gebruik van je DSI-certificering

Praktische tips voor (kandidaat) gecertificeerden

Meedenken over integriteit

Wil je als professional een actieve bijdrage leveren aan DSI en onze doelstellingen op het gebied van integriteit en vakbekwaamheid?

Geef je op voor de DSI klankbordgroep

DSI logo downloaden

Maak aan de buitenwereld kenbaar dat je gecertificeerd bent. Gebruik het logo van DSI in uitingen naar klanten en op de sociale media.

Vraag het DSI logo aan

Verrijk je LinkedIn profiel

Deel op LinkedIn dat je DSI gecertificeerd bent of dat je bent geslaagd voor het Permanent Vakbekwaam programma. Kies bij organisatie voor Stichting DSI.

Klik hier om jouw certificering te delen

Welke voordelen biedt een DSI-certificering?

Als DSI gecertificeerde professional:

DSI Nieuwsbrief

Periodiek brengt DSI een nieuwsbrief uit. Wij versturen dit digitaal naar al onze relaties. In deze nieuwsbrieven delen wij ontwikkelingen op het gebied van tucht uitspraken, gewijzigde wetgeving en veranderingen rondom DSI certificeringen, het permanent vakbekwaam programma en interne ontwikkelingen bij DSI.

Ben je ook geïnteresseerd in het nieuws rondom DSI, meld je dan aan via het onderstaande formulier.

Privacy policy*

DSI Openbaar Register

Professionals uit de beleggingssector zijn aantoonbaar vakbekwaam

Medewerkers van Handelsbanken die zich via een certificering registeren bij DSI, worden vermeld in ons Openbaar Register. Wie zaken wil doen met een professional van Handelsbanken kan dan eenvoudig de naam van die persoon opzoeken in het register.

Zowel gecertificeerde als kandidaat gecertificeerde professionals krijgen een vermelding in het DSI Openbaar Register. Beide voldoen ze aan de gedragscode die door DSI is opgezet. Het verschil zit hem in het volbrengen van opleiding of het hebben van specifieke werkervaring. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier nader toegelicht.

DSI Tucht

Een DSI (kandidaat) gecertificeerde professional geeft aan zich te houden aan de DSI gedragscode over onder andere deskundigheid en integriteit. Voor het handhaven van deze gedragscode is DSI Tucht van toepassing. Op deze pagina leggen wij uit wat DSI Tucht exact inhoud en hoe jij of je collega’s een melding kunnen maken als er ontoelaatbaar gedrag wordt opgemerkt.

Vragen over DSI

Neem contact op met ons Customer Care Team

Overzicht vragen & antwoorden

Het kiezen of wijzigen van een certificering kan vragen opleveren. Dit geldt zowel voor professionals als voor werkgevers. We hebben deze vragen verzameld op onze FAQ pagina. Met deze FAQ pagina maken wij jou als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in het aanvragen, wijzigen of stopzetten van een DSI Certificering.

Meer informatie

Wil je graag persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze customer care officers via onze contactpagina of bel met 020-6201274. Wij helpen je graag!