Rabobank
Welkom bij Stichting DSI. Deze pagina is een startpunt voor jou als medewerker van Rabobank om stap-voor-stap uitleg te krijgen over onze organisatie en de toegevoegde waarde die een DSI certificering voor jou kan betekenen.
Ben je vanuit Rabobank verplicht om DSI certificering te behalen? Dan krijg je in Workday Learning deze leervereiste als verplicht toegewezen. Onder ‘Vereist voor u’ kan je controleren voor welk register jij je moet inschrijven. Aanmelden doe je zelf via MijnDSI.nl. Belangrijk: vergeet niet om na het behalen van je certificering je certificaat in Workday op te laden zodat je compliant zichtbaar bent in het Learning Compliance Dashboard.
Hoe vraagt een belegginsprofessionals een certificering aan?
Met een DSI Certificering zijn professionals in de beleggingssector aantoonbaar vakbekwaam en zijn zij op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van integriteit, kennis en vaardigheden. Inmiddels zijn ruim 5.000 professionals gecertificeerd en geregistreerd in het DSI Openbaar Register.
Het aanvragen of wijzigen van een certificering verloopt in verschillende stappen. In het onderstaande overzicht hebben wij het proces voor het aanvragen van een DSI certificering voor je uiteengezet. Wil je je certificering wijzigen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie over het wijzigen van een certificering.
Om te bepalen welke DSI-certificering het beste aansluit bij jouw functie en/of werkzaamheden, heeft DSI een Certificeringswijzer ontwikkeld. Start hier de tool om meer te ontdekken over de verschillende certificeringen.
Medewerkers van Rabobank dienen een kennis- en vaardighedenexamen voor een registratie en het PV-programma verplicht te volgen via een door DSI geaccrediteerde opleider. Deze opleiding boek je bij onze preferred supplier NIBE-SVV via Workday Learning.
Een certificering start in MijnDSI. MijnDSI is een persoonlijke, beveiligde online omgeving waar professionals en werkgevers alle informatie en opties over een DSI-certificering kunnen vinden.
DSI telt 12 registers waarvoor je je kunt certificeren. Kijk op het DSI Certificeringen overzicht voor een overzicht van alle registers waarvoor een professional zich kan certificeren. Hier vind je per register informatie over de inhoud, voor wie het van toepassing is en aan welke vereiste je moet voldoen om volledige gecertificeerd te zijn.
Tijdens het traject waarin je als professional werkt naar DSI-gecertificeerd zijn, ben je eerst kandidaat-gecertificeerd. Je voldoet dan aan de DSI gedragscode maar (nog) niet aan alle opleidingseisen en/of werkervaring die vereist zijn. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier verder toegelicht.
Up-to-date over de laatste wet en regelgevingen
DSI (kandidaat) gecertificeerden wordt jaarlijks getoetst op integriteit, kennis en vakbekwaamheid via het volgen van het Permanent Vakbekwaam programma. Het volgen van dit programma is verplicht voor DSI gecertificeerden en kandidaat-gecertificeerden.
Dankzij dit programma is een DSI-gecertificeerde professional altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, weet om te gaan met integriteit dilemma’s, heeft de juiste opleiding en werkervaring en houdt zich aan de DSI Gedragscode. Medewerkers van Rabobank dienen het Permanent Vakbekwaam programma te volgen via een voor DSI geaccrediteerde opleider. Het boeken van de Permanent Vakbkewaam opleidingen regel je via Workday Learning. Op die manier leer je bij de preferred Supplier van de Rabobank, NIBE-SVV en worden je resultaten automatisch verwerkt in Workday Learning.
For English-speaking Rabobank employees: Go to the Ministry of Compliance trainer to follow the Continuing Professional Education program. It is not possible to book this training via Workday Learning. After receiving your certificate you should upload your evidence in Workday Learning.
Praktische tips voor (kandidaat) gecertificeerden
Wil je als professional een actieve bijdrage leveren aan DSI en onze doelstellingen op het gebied van integriteit en vakbekwaamheid?
Maak aan de buitenwereld kenbaar dat je gecertificeerd bent. Gebruik het logo van DSI in uitingen naar klanten en op de sociale media.
Deel op LinkedIn dat je DSI gecertificeerd bent of dat je bent geslaagd voor het Permanent Vakbekwaam programma. Kies bij organisatie voor Stichting DSI.
Als DSI gecertificeerde professional:
Periodiek brengt DSI een nieuwsbrief uit. Wij versturen dit digitaal naar al onze relaties. In deze nieuwsbrieven delen wij ontwikkelingen op het gebied van tucht uitspraken, gewijzigde wetgeving en veranderingen rondom DSI certificeringen, het permanent vakbekwaam programma en interne ontwikkelingen bij DSI.
Ben je ook geïnteresseerd in het nieuws rondom DSI, meld je dan aan via het onderstaande formulier.
Privacy policy*
Professionals uit de beleggingssector zijn aantoonbaar vakbekwaam
Medewerkers van Rabobank die zich via een certificering registeren bij DSI, worden vermeld in ons Openbaar Register. Wie zaken wil doen met een professional van Rabobank kan dan eenvoudig de naam van die persoon opzoeken in het register.
Zowel gecertificeerde als kandidaat gecertificeerde professionals krijgen een vermelding in het DSI Openbaar Register. Beide voldoen ze aan de gedragscode die door DSI is opgezet. Het verschil zit hem in het volbrengen van opleiding of het hebben van specifieke werkervaring. Het verschil tussen gecertificeerd en kandidaat-gecertificeerd, hebben we hier nader toegelicht.
Een DSI (kandidaat) gecertificeerde professional geeft aan zich te houden aan de DSI gedragscode over onder andere deskundigheid en integriteit. Voor het handhaven van deze gedragscode is DSI Tucht van toepassing. Op deze pagina leggen wij uit wat DSI Tucht exact inhoud en hoe jij of je collega’s een melding kunnen maken als er ontoelaatbaar gedrag wordt opgemerkt.
Neem contact op met ons Customer Care Team
Het kiezen of wijzigen van een certificering kan vragen opleveren. Dit geldt zowel voor professionals als voor werkgevers. We hebben deze vragen verzameld op onze FAQ pagina. Met deze FAQ pagina maken wij jou als professional en werkgever op een praktische manier wegwijs in het aanvragen, wijzigen of stopzetten van een DSI Certificering.
Wil je graag persoonlijk advies over het aanmelden voor een specifieke certificering? Neem dan contact op met onze customer care officers via onze contactpagina of bel met 020-6201274. Wij helpen je graag!