Mijn DSI

Voor een integere en deskundige beleggingssector

Certificering

DSI certificeert professionals uit de beleggingssector die staan voor integriteit en vakbekwaamheid.

Vraag een DSI Certificering aan

Openbaar Register

DSI professionals zijn aantoonbaar deskundig en vakbekwaam en staan geregistreerd in het DSI Openbaar Register

Vind hier uw DSI professional

Tuchtrecht

DSI professionals verbinden zich aan de DSI-gedragscode en aan het bijbehorende tuchtrecht.

Leer van tucht uitspraken

Actueel

Al het nieuws
Tuchtuitspraken

Uitkomsten DSI Tuchtzaken

Door DSI en de DSI Tuchtcommissie zijn er verschillende tuchtonderzoeken uitgevoerd en afgehandeld. Hierbij een overzicht van de uitkomsten.
Lees meer
Tuchtuitspraken

Uitspraak Tuchtcommissie: berisping

De Tuchtcommissie DSI heeft op 21 februari 2023 uitspraak gedaan in een zaak tegen een bij DSI gecertifieerde Senior Relatiemanager Private Banking. Er is een berisping opgelegd wegens een schending van de DSI Gedragscode.
Lees meer
Certificering

Proces certificeringsaanvraag en wijziging geoptimaliseerd

DSI heeft het proces voor het aanvragen en het wijzigen van een DSI certificering geoptimaliseerd. Screening verloopt vanaf nu via Validata en MijnDSI is geoptimaliseerd.
Lees meer
Nieuws

AFM en DSI verlengen convenant over vakbekwaamheid

De AFM en DSI hebben het convenant verlengd dat zij sinds 2018 hebben met betrekking tot de vakbekwaamheid van medewerkers die informeren of adviseren over beleggen.
Lees meer
Integriteit

Stakeholder event Integriteit & Inclusie

In het kader van de Week van de Integriteit hebben Rabobank, KPMG en Stichting DSI op 6 december 2022 een stakeholder arena georganiseerd over integriteit en inclusie.
Lees meer
Permanent Vakbekwaam

Vernieuwde leerdoelen PV programma 2023

Om de DSI registers aan te laten sluiten op de actualiteit en gewijzigde wet- en regelgeving worden de jaarlijks de PV leerdoelen opnieuw vastgesteld. Ontdek hier de PV leerdoelen voor 2023.
Lees meer
Screening

DSI opent beurs van Amsterdam

Ter gelegenheid van de samenwerking op het gebied van het screenen van DSI gecertificeerden openden DSI en Validata op 5 juli gezamenlijk de beurs van Amsterdam.
Lees meer
Permanent Vakbekwaam

DSI accrediteert Lindenhaeghe / Hoffelijk voor PV programma

Voor het Permanent Vakbekwaam programma heeft de DSI Accreditatiecommissie het programma van het opleidingsinstituut Lindenhaeghe / Hoffelijk goedgekeurd. Ontdek hier meer.
Lees meer
Nieuws

DSI jaarverslag 2021

Stichting DSI heeft haar jaarverslag over 2021 uitgebracht. Hierin laten wij verschillende stakeholders van DSI aan het woord over functie en rol van DSI in de dagelijkse praktijk van een beleggingsprofessional. Nieuwsgierig? Kijk op www.dsi.nl/jaarverslag-2021
Lees meer
Nieuws

Floris Mreijen is de nieuwe directeur van stichting DSI

Met ingang van 1 april 2022 heeft stichting DSI een nieuwe directeur: Floris Mreijen. Floris volgt Joost Melis op, die deze functie op interim basis heeft vervuld voor DSI.
Lees meer
Nieuws

DSI screent professionals alleen nog als onderdeel van DSI certificeringsaanvraag

DSI neemt geen screeningsaanvragen meer in behandeling als de screening geen onderdeel uitmaakt van een DSI certificering(saanvraag).
Lees meer
Nieuws

ESMA Eindtermen geactualiseerd

DSI heeft samen met haar adviescommissies en accreditatiecommissie de eindtermen voor de initiële examens van DSI-ESMA registers geactualiseerd.
Lees meer
Nieuws

Stichting DSI kiest voor screening van Validata Group

Na een zorgvuldig selectieproces heeft DSI gekozen voor screening van Validata Group. Validata is een goed alternatief voor employment screening voor de klanten van DSI.
Lees meer
Integriteit

DSI Webinar: Duivelse dilemma’s

Bekijk hier het DSI webinar Duivelse dilemma’s van beleggingsprofessionals terug. Samen met ruim 90 deelnemers uit de beleggingssector zijn integriteitsdilemma’s uit de dagelijkse praktijk van de beleggingsprofessional besproken.
Lees meer
Nieuws

Stichting DSI focust op kerntaak

Het Bestuur van Stichting DSI heeft besloten om haar screening activiteiten in 2022 af te bouwen. De keuze is ingegeven door de wens van de stichting om zich weer te richten op haar kerntaken. 
Lees meer
Permanent Vakbekwaam

DSI Permanent Vakbekwaam

DSI-certificering staat voor vakbekwaam zijn én blijven. Hiervoor hebben wij het Permanent Vakbekwaam programma (PV) ontwikkeld. Ontdek hier meer over het PV programma voor DSI gecertificeerden.
Lees meer
Nieuws

DSI bestuursvoorzitter Tanja Nagel keynote speaker Fund Seminar

Op 30 september j.l. verzorgde DSI bestuursvoorzitter Tanja Nagel de keynote van het Fund Seminar. Het Fund Seminar is een jaarlijks event voor zelfstandig vermogensbeheerders.
Lees meer
Nieuws

DSI jaarverslag 2020

Stichting DSI heeft haar jaarverslag over het jaar 2020 uitgebracht. Het thema is vakbekwaamheid & integriteit. Samen met o.a. een werkgever, een gecertificeerde en de voorzitter van de DSI Accreditatiecommissie praten we hierover.
Lees meer
Tuchtuitspraken

Boete voor medewerker beleggingsfonds voor schending DSI Gedragscode

Op 24 juni jl. heeft de Algemeen directeur van DSI een boete van vijftienhonderd euro aan een gecertificeerde beleggingsspecialist opgelegd.
Lees meer
Certificering

DSI accrediteert TMoC voor register Compliance Professional

Voor de registers Adviseren Beleggen Institutioneel en Informeren Beleggen Institutioneel heeft de Accreditatiecommissie de examens van het opleidingsinstituut The Ministry of Compliance (TMoC) goedgekeurd.
Lees meer
Certificering

Nieuwe ESMA-richtsnoeren voor compliance functies

Op 7 juni 2021 treden de nieuwe ESMA richtsnoeren voor compliance functies in werking. Waar moet u als organisatie aan voldoen en wat verandert voor u als compliance professional? Met de registratie als Compliance Professional bij DSI beschikt u aantoonbaar over de juiste kennis en ervaring.
Lees meer
Nieuws

Wijziging organisatie stichtingen DSI en Tuchtrecht Banken

Jerry Brouwer verlaat stichting DSI voor management rol bij stichting Tuchtrecht Banken. Joost Melis is aangesteld als interim directeur voor de tijdelijk opvolging bij DSI.
Lees meer
Integriteit

Heeft groepsdruk invloed op uw integriteit?

Heeft groepsdruk invloed op uw integriteit? In dit artikel bespreekt Integriteit expert Caroline Schoone de relatie tussen het nemen van eigen verantwoordelijkheid en de invloed van een bedrijfscultuur op een beslissing. Welke invloeden heeft dit en hoe gaat de rechtspraak en wetenschap hiermee om?
Lees meer
ESMA

Wat zeggen de rapporten van ESMA en AFM over de compliancefunctie?

Toelichting op de rapporten door de voorzitter van de Adviescommissie Compliance Professional, Henri Ruijgrok.
Lees meer
Nieuws

Tanja Nagel nieuwe bestuursvoorzitter DSI

Oud-bankbestuurder Tanja Nagel wordt met ingang van 1 juli de nieuwe voorzitter van het bestuur van stichting DSI. Zij volgt Dirk Schoenmaker op, die afscheid neemt na een volle periode als voorzitter.
Lees meer
Tuchtuitspraken

Berispingen voor beleggingsadviseurs wegens overtreding tuchtregels

Twee beleggingsadviseurs kregen berispingen opgelegd door de Tuchtcommissie van DSI omdat zij gedragsregels schonden.
Lees meer
Nieuws

DSI verheugd over steun kabinet voor tuchtrecht

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft zijn steun uitgesproken aan het tuchtrecht zoals DSI dat uitvoert voor dienstverleners in de beleggingssector. Hij deed dat namens het kabinet in de beantwoording van schriftelijke vragen in de Tweede Kamer.
Lees meer
Tuchtuitspraken

Boete en berisping wegens oneerlijk marktgedrag

DSI legde een senior effectenhandelaar een boete van € 1.500 en een berisping op omdat de persoon bij het doen van Euribor submissions in strijd heeft gehandeld met de DSI Gedragscode.
Lees meer
Tuchtuitspraken

Sanctie voor delen vertrouwelijke informatie met cliënt

DSI heeft aan een effectenhandelaar van een bank een sanctie van €1250 opgelegd voor het delen van vertrouwelijke informatie met een cliënt.
Lees meer
Tuchtuitspraken

Schorsing wegens ernstige schending Gedragscode

De Tuchtcommissie DSI heeft een vermogensbeheerder een schorsing van 6 maanden opgelegd omdat hij door zijn handelwijze klanten blootstelde aan risico’s die mogelijk voorkomen hadden kunnen worden.
Lees meer
Nieuws

DSI en AFM tekenen convenant over ESMA-richtsnoeren

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en stichting DSI gaan samenwerken in het kader van de nieuwe vakbekwaamheidseisen voor beleggingsprofessionals zoals vereist in de ESMA-Richtsnoeren.
Lees meer